Your Text here

Vår filosofi

I arbetet med retorik och kommunikation måste förtroende vara utgångspunkten. För att uppnå detta tar vi fasta på tre aspekter: identifikation, trygghet och långsiktighet.

Identifikation är grunden för all mänsklig kommunikationsfärdighet. För oss är den central såväl när vi sätter oss in i våra klienters verklighet  som när vi levererar våra träffsäkra åtgärder. Med samma ledord översätter vi modern forskning och använder relevanta exempel från samhällsdebatten, populärkulturen och arbetslivet för att retoriken ska bli användbar.

Trygghet är ett mänskligt behov som påverkar all kommunikation. Utan denna trygghet går det varken att vinna förtroende eller skapa långsiktiga relationer. Trygghet gör oss mottagliga för nya perspektiv och är en förutsättning för att våga utmana sig själv och andra. Ett led i vårt arbete med trygghet är att värna om våra klienters integritet.

Slutligen. Goda och förtroendeingivande relationer kräver långsiktigt arbete. Därför måste våra åtgärder alltid vara underkastade det långsiktiga perspektivet. Detta gör vi genom att ta hänsyn till situationens krav över tid och genom att ställa våra åtgärders konsekvenser i en vidare kontext.

Så jobbar vi.

Jonathan Hörnhagen om Fredrik Söderquist
j_om_f

Fredrik har mer än tjugo års erfarenhet av att ta fram skräddarsydda utbildningskoncept. Först som lärare och chef vid Folkuniversitetet, sedan som retorikkonsult och studierektor vid Södertörns högskola. Fredriks undervisningserfarenhet gör att han snabbt kan evaluera människors kompetens och ser vad de kan göra för att förbättra sina färdigheter. Fredriks intresse för politisk retorik har även gjort honom till en flitigt anlitad analytiker och kommentator.

Jag lärde känna Fredrik som engagerad retoriklärare, och jag slogs av hans humor, energi och förmåga att göra retoriska kopplingar till aktuella händelser, ofta med egna exempel från yrkeslivet. Det kunde vara i rollen som kommunikationsrådgivare, som förhandlare eller konflikthanterare för SACO, eller när han genomdrivit förändringar som chef.

Kontakt

072 200 27 20

soderquist@retorikkonsult.se

twitterfacebooklinkedin

Title

Efter militär ledarskapsutbildning började Jonathan studera till retorikkonsult vid Södertörns högskola. Där slogs vi alla av hans ambition, initiativrikedom och förmåga att leverera.

Jonathan kombinerade heltidsstudier med förtroendeuppdrag och egna projekt. Ett av dem var scenkonsten Rhetoric Slam, som idag finns i fyra städer. Som van konferencier och talare började Jonathan sedan moderera debatter, leda publika samtal och tävla internationellt med Handelshögskolans debattlag.

Jonathan arbetade parallellt som konsult i projekt med komplexa kommunikationsproblem, när vi gemensamt höll en retorikkurs för moderatorer. Samarbetet ledde till en professionsutbildning för moderatorer och grundandet av Retorikkonsult Sverige.

f_om_j_2
Jonathan Hörnhagen om Anna Furberg
j_om_a2

Jag har haft glädjen att flera gånger jobba med Anna, både som projektpartner och beställare. Hon ser bilder där jag ser ord och hennes unika kompetens som Art director gör att vi i Retorikkonsult Sverige kan skapa multimodala budskap och slutprodukter som når rakt in i mottagarens hjärta.

Anna började tidigt som egenföretagare under sin utbildning i It, medier och design. Hennes erfarenhet är slående och hon kan med sin kreativitet och ambition inte beskrivas som annat än en supertalang.

I Annas portfolio finner vi allt från print till digitala produkter, som hemsidor åt bl.a. Kristian Lindgren Arkitektkontor, Flippin’ Burgers men också koncept och produkter till Drivhuset Södertälje, Add Gender och såklart Retorikkonsult Sverige.